Blåbärsrutor

Saftiga, goda rutor med blåbärssmak och ett lätt pudrat florsockertäcke passar utmärkt att servera till kaffet. Vill du njuta ordentligt serverar du en klick grädde till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 3 dl florsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl gräddfil
  • ½ liter (ca 250 g) färska eller djupfrysta blåbär
  • Garnering:
  • Florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver.
  3. Tillsätt gräddfil, det smälta matfettet och mjölblandningen i äggvispet. Rör till en slät smet.
  4. Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Strö över blåbären.
  5. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  6. Lyft upp kakan med hjälp av bakplåtspappret. Låt den kallna på galler.
  7. Dra bort bakplåtspappret. Skär kakan i ca 20 bitar. Pudra över florsocker precis före serveringen.

Kommentarer

OK men jag skulle ha velat ha lite mer smak på sockerkakan. Ska prova att ha i vaniljsocker nästa gång. Väldigt saftig och fin konsistens på kakan annars. Kommer att prova igen.
Hej! Köpte blåbär o hallon på torget idag. Bakade din kaka när jag kom hem från jobbet. Har smakat en ruta - MUMS! Jag tog både blåbär och hallon på kakan. Den smakar mycket fräscht och inte alls så söt! Inbillar mig att den är mycket nyttig!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…