Blåbärssufflé

Det är inte så svårt att göra sufflé som man kanske tror. Och gott blir det! :)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • FORMAR:
  • ca . 3 msk smör
  • ca . 1 ½ dl strösocker
  • SUFFLÉ:
  • 225 g frysta blåbär
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
  • 1 dl strösocker
  • 4 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • TILL GARNERING:
  • florsocker

Gör så här

  1. 1. Smöra och sockra suffléformarna ordentligt, ända upp till kanten.
  2. 2. Koka ihop blåbär, majsstärkelse och 1 dl socker till en kräm, låt svalna.
  3. 3. Vispa äggvitor till fast skum, tillsätt 1 dl socker, lite i taget. Vänd ner lite av äggvitan i blåbärskrämen tills den är slät. Vänd sedan ner resten av äggvitan med slickepott.
  4. 4. Fyll upp formarna strax över kanten och ställ i kyl tills de ska gräddas.
  5. 5. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda suffléerna ca 14 minuter i nedre delen av ugnen precis före servering. Pudra med florsocker och servera med vaniljglass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…