Blixtkaka med nötter

En verkligt snabbakad nötkaka. Njut den florsockrad till kaffet eller som efterrätt med färska bär.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g nötter (valfria sorter)
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • Garnering
  • florsocker
  • bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader! Kläm fast ett bakplåtspapper i en kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj kanten.
  2. Finhacka nöttterna. Vispa ägg och socker pösigt. Blande ner nötterna. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Garnera med florsocker och ev färska bär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…