Blodapelsincarpaccio med nutellaglass och vit choklad

En fräsch och enkel dessert som du fixar i en handvändning!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 st blodapelsiner
  • 4 st clementiner
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk malen kanel
  • ½ liter mjuk vaniljglass
  • 4 msk nutella
  • 100 g vit kvalitetschoklad

Gör så här

  1. Skala och skiva citrusen i tunna skivor och fördela skivorna över assietter. Pudra över kanel och florsocker.
  2. Blanda nutellan i vaniljglassen så att den blir lite randig och lägg en kula glass på varje tallrik.
  3. Hyvla över vitchoklad med en potatisskalare.
  4. Tips!
  5. Det går lättare att hyvla över chokladen om den fått ligga lite i kylen först. Sikta florsockret med hjälp av en tesil.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…