Borgdalstårta

En smaskig tårta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Vaniljfromagefyllning:
  • 2 äggulor
  • 4 msk socker
  • 1 ½ dl mjölk
  • 3 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vanillinsocker
  • Fruktfyllning:
  • 1 burk aprikoser (ca 800g)
  • 2 msk aprikosspad
  • Garnering:
  • Kakao

Gör så här

  1. Smörjoch bröa en form (24 cm i diameter).
  2. Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner potatismjöl. vetemjöl och bakpulver. Rör om. Häll smeten i formen och grädda kakan på galler på första falsen nerifrån i 175 graders ugnsvärme ca 35 min.
  3. Stjälp upp kakan och vänd den så att översidan kommer upp och låt den svalna.
  4. Vaniljfromagefyllning:
  5. Låt äggulor, socker och mjölk sjuda till kräm i en tjockbottnad kastrull under omrörning.
  6. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, Krama ur dem och rör ned i krämen. Låt den kallna.
  7. Vispa grädden och vanillinsockret, rör ned krämen i grädden.
  8. Fruktfyllning:
  9. Låt aprikoserna rinna av och skär dem i klyftor eller bitar.
  10. Dela kakan på mitten och fukta den undre botten med aprikosspad. Lägg på frukten och fördela krämen över aprikoserna. Lägg på den andra tårtbotten och sikta kakao över tårtan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…