Bourgogne med vita bönor

En mustig och vegetarisk version av biff bourgogne. Du kommer inte att sakna köttet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 175 g torkade stora vita bönor
  • 2 msk olja
  • 225 g schalottenlök
  • 225 g morötter
  • 3 dl rött vin
  • 1 ½ dl grönsaksbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • 2 msk färsk, hackad persilja
  • 225 små, färska champinjoner
  • 1 msk majsmjöl

Gör så här

  1. Lägg bönorna i blöt över natten. Skölj av dem nästa dag och koka dem häftigt i 15 minuter. Låt rinna av.
  2. Skala och dela löken, om det behövs. Värm oljan i en gryta. Skala och skära morötterna i skivor på ca 0,5 cm. Stek löken i oljan försiktigt i några minuter. Lägg i morötterna och stek i 3 minuter.
  3. Rör ner bönorna tillsammans med vin, buljong, tomatpuré och lagerblad. Koka upp, täck med ett lock och låt sjuda i 20 minuter.
  4. Lägg i champinjonerna och sjuda i 30 minuter till. Blanda majsmjöl och lite vatten och rör ner det i grytan. Koka tills det tjocknar, ca 1 minut och smaka av med persiljan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…