Brie- och mangochutneypaj

Passar utmärkt till buffé. Man måste våga testa nya smak-kombinationer som man kanske inte kunde tro funkar ihop, men som harmoniserar riktigt bra med varandra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gr smör
  • 1 msk kallt vatten
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 400 gr brieost
  • 1,5-2 dl mango chutney
  • 3 ägg
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Blanda vetemjöl, smör, vatten och pinjenötter i en matberedare.
  3. Tryck ut i en pajform och låt den svalna i 30 minuter i kylen.
  4. Förgrädda pajskalet på 225 grader i 10 minuter.
  5. Skär brieosten i tunna skivor. Lägg ut hälften av brieosten i pajskalet. Klicka mango chutney ovanpå osten. Lägg därefteri resten av osten och ovanpå klicka på resterande av mango chutney.
  6. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde, salt och peppar till en äggstanning och häll på fyllningen över osten.
  7. Grädda i 30-35 minuter tills äggstanningen har stannat. Om pajen får för mycket färg innan den är klar, täck med aluminiumfolie de sista minuterna. Servera med sallad,
  8. mango chutney och kallskuret.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…