Broccolipaj med ädelost

Otroligt god. Servera tex med en grönsallad som förrätt eller på buffébordet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 150 g margarin
  • 1 msk kallt vatten
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 färska broccolistånd eller frysta
  • 1 liten rödlök
  • 1 msk smör
  • 1 stor bifftomat
  • 3 stora ägg
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 50 g ädelost
  • 1 dl riven grevéost
  • Salt
  • Peppar
  • Kajennpeppar

Gör så här

  1. Hacka snabbt ihop mjölet, margarinet och vattnet till en slät pajdeg, gärna i mixern. Låt degen vila kallt i 30 minuter.
  2. Kavla ut degen på mjölad bänk och lyft över i stor pajform, 26-27 cm i diameter, gärna med lös botten. Jämna till kanterna och ställ kallt medan du gör fyllningen.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Skär broccolin i små buketter och koka dem knappt mjuka i saltat vatten. Spola snabbt i kallvatten och låt rinna av. Hacka löken och låt den svettas i kastrull med lite smör så den mjuknar. Salta en aning. Skär tomaten i bitar.
  5. Vispa ihop äggen, grädden, ädelosten och den rivna osten. Smaksätt med lite salt, peppar och en aning kajenn.
  6. Fördela broccolin, tomaterna och rödlöken i pajskalet och häll över äggsmeten. Grädda på näst nedersta falsen, ca 30 minuter. Låt pajen svalna av innan du skär upp den.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept