Bröd för rosten

Lättbakat bröd som är gott att rosta

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Till ett stort bröd eller två mindre
  • Steg 1:
  • 6 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 3 dl durumvetemjöl
  • 8 dl vetemjöl special
  • Steg 2:
  • 4 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 1 äggvita
  • 4 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll i vattnet. Rör tills jästen löst sig och fortsätt med att blanda i mjölsorterna i en matberedare. Låt degen jäsa i 60 min. Tillsätt ingredienserna i steg två och arbeta igenom degen ännu en gång. Forma sedan till en större eller två mindre limpor. Låt limpan/limporna jäsa under bakduk i ca 40 min. Skåra brödet och pensla dem med vatten innan de skjutsas in i mitten av ugnen i 30 min på 250 grader. Ha brödet under uppsikt de sista 10 minuterna så att de inte bränner vid!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…