Bröd i långpanna

Havregrynen gör brödet smakrikt och saftigt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 6 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 50 g smält smör eller ½ dl matolja
  • 1 msk strösocker
  • 1 ½ tsk salt
  • 8-9 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Mät upp havregryn och mjölk i en skål.
  2. Låt havregrynen svälla i ca en timme.
  3. Smält smöret och smula ner jästen i en bunke under tiden. Ta lite av mjölk- och havreblandningen och rör ut med jästen, häll sedan i resten av blandningen och rör om. Tillsätt sedan det smälta smöret eller matolja, socker, salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop alltsammans till en smidig deg. Låt degen jäsa i 45-60 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Smörj en långpanna. Häll degen i långpannan, den ska inte knådas. Tryck ut den så att den täcker hela plåten. Skär degen i ca 20 stycken jämnstora fyrkanter och strö gärna lite vetemjöl ovanpå. Låt jäsa i ytterligare 45-60 minuter under en bakduk.
  6. Grädda i 20 minuter. Låt svalna på ett galler med bakduk över.

Kommentarer

Jättegott bröd, enkelt att baka. Tar för lång tid bara.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…