Bröd med Keso

Saftigt gott bröd med Keso. Kan lätt göras "nyttigare". Om man vill kan man blanda i lite "nyttigheter", som vetekli, linfrö, eller solrosfrön, allt efter smak och tycke.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 2 dl keso
  • 1 dl havregryn
  • Ca 12 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smält margarinet. Häll i mjölken (helst standard) låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och lös noga.
  2. Blanda i saltet, havregrynen, honungen och keson.
  3. Häll i mjölet, men spara lite till utbakningen. Låt jäsa i ca 40 minuter.
  4. Kavla ut degen till en platta som passar i en långpanna. Skåra upp degen i så stora brödbitar du vill ha. Låt jäsa övertäckt i ca 30-40 minuter. Om man vill kan man ju pensla och strö över någon sorts frön också.
  5. Grädda i ca 200 grader i ca 20 minuter

Kommentarer

Förlåt så jättemycket, klart det ska vara jäst.........50 g. jag har rättat till felet nu. Tack för att du påpekade det, det var slarvigt av mej att glömma jästen.
Förstår inte vad degen ska jäsa av när ingen jäst ingår???

Liknande recept