Bröd med morötter och solrosfrön

Saftig och god som passar till frukost och som tillbehör till soppor. För er som viktväktar är en bulle 2 points.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl lättmjölk ca 37 grader varmt
  • 50 g jäst
  • 2 dl lättkesella
  • 4 rivna morötter
  • 1 tsk salt
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 5 dl mjöl
  • ägg till pensling
  • lättrostade solrosfrön

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till ett deg. Låt det jäsa i 30 min. Forma till bullar. Pensla med ägg och doppa i lättrostade solrosfrön. Grädda i 250 grader ca 10 min.
  2. Lycka till !!

Kommentarer

Jag sökte bland snabba recept... att vänta på att jäsning i 30 min anser inte jag vara snabbt.. :/
Jättegoda morotsbullar, jag hade mer vetemjöl , cirka 9 dl vetemjöl och 5 dl grahamsmjöl.
Det blev jättegoda bullar. Måste ändå säja som Mikaaal att man måste öka mängden mjöl för annars gick det inte att göra bullar. Jag la i 4 dl mjöl till så blev det ganska bra.
Jättegott. Dock blev min deg aldrig riktigt slät utan var väldigt kladdig trots att jag hade i ca 2 dl mer vetemjöl än vad det stod i receptet, det var knappt att jag kunde göra bullar av den men tillslut så gick det och de blev toppen. Jag hade också i 1 dl solrosfrön i degen för att lyxa till det ännu mer.
Riktigt gott bröd! Känns som man kan äta det med gott samvete också, haha. Har gjort det två gånger nu, börjar dock bli lite less :P
Mycket goda frukostbullar. Hoppade över att rosta solrosfröna de blev ju rostade i ugnen vid bakningen.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…