Bröd med oliver och soltorkade tomater

Ett jättegott bröd att servera på buffébordet, behövs inget smör eler ost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 0,5 paket jäst
  • 2,5 dl ljummet vatten
  • 1 nypa salt
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 8-9 dl vetemjöl
  • 1 burk soltorkade tomater ,vitlöksmarinerade
  • Gröna oliver med pimento
  • Olja från soltorkade tomaterna
  • 1/2 förpackning feta ost
  • Flingsalt, valfritt

Gör så här

  1. Smula jästen i lite av vattnet och rör tills det löser sig. Tillsätt därefter resten av vattnet, salt, crème fraiche, hackade tomater, delade oliver, fetaost och lite av mjölet. Arbeta in resten av mjölet till en jämn och smidig deg.
  2. Låt degen jäsa i bunken, under duk, i ca 35 minuter. Sätt ugnen på 225 grader C.
  3. Kavla ut degen eller tryck den platt på en mjölad plåt. Låt jäsa under duk ytterligare 20 minuter. Pensla brödet med olja, strö ev på lite flingsalt.
  4. Grädda brödet i mitten i 15-25 minuter, lite beroende på hur tjockt brödet är. Låt brödet svalna under bakduk.

Kommentarer

Mycket gott! Fast nästa gång smörjer jag nog plåten i stället för mjölar, för brödet fastnade.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…