Brödkakor

Enkla att baka. Storleken och tjockleken avgör du själv, mängden rågsikt avgör du själv hur mycket mjöl du vill ha. en lösare deg med mindre mjöl=godare bröd Jag brukar ibland använda mejerivaror som datumen har gått ut på och då minskar jag på margarinet istället.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 pkt jäst
  • 3 tsk salt
  • 7 dl vatten
  • 7 dl mjölk
  • 150 g smält margarin
  • 2 dl vetekli
  • 3 dl rågmjöl
  • 5 dl grahamsmjöl
  • Ca 1.5 kg rågsikt
  • 3-4 kluttar sirap
  • Bara vetemjöl till utbak

Gör så här

  1. Smula jäst i bunken. Sätt i sirapen+ salt.
  2. Rör om i bunken. Smält margarin och häll i vätskan.
  3. Låt vätskan bli ljummen. Häll i bunken och lös upp innehållet. Sedan är det sätt i mjölerna och rör om för hand till den konistens du kan baka ut på.
  4. En lösare deg ger bättre resultat.
  5. Sätt ugnen på det högsta gradantalet du har.
  6. Jäs i 30-40 minuter. Baka ut i den storlek och tjocklek du vill ha. Mindre brödkakor ger fler bröd.
  7. Jag sätter brödet på bakplåtspapper för jag vill ha min deg lös,de blir lättare att ha bakplåtspapper då när jag flyttar över brödkakan på plåten. Jäs en gång till innan du bakar ut. Nagga brödet innan du gräddar de i ugn.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…