Brödkakor

Dessa måste man nästan ha en brödspade till när man gräddar dem. Blir smidigast så.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 pkt jäst
  • 250 g smält smör eller margarin
  • ½ l vatten
  • ½ l mjölk
  • 1 dl sirap
  • 1 ½ tsk salt
  • ca 2 kg vetemjöl samt lite annat grövre mjöl

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vatten+mjölk+det smälta matfettet.
  2. Blanda i de andra ingredienserna.
  3. Låt jäsa ca 1 timme.
  4. Ta upp degen på bakbord och arbeta den smidig, men inte för mycket. Dela den i ca 18 stora bitar som kavlas ut till en rund kaka ca 1 cm tjock. Låt vila under duk en stund, under tiden värms ugnen upp till 300 grader.
  5. Sätt i en bakplåt i mitten av ugnen. Nagga brödkakan och använd brödspaden för att hysta in den i ugnen. Man kan även lägga kakan på en plåt och föra in den i ugnen.
  6. Grädda kakan ca 8-10 minuter. Håll ett öga så de inte bränns. När du tar ut kakan pensla den med antingen vatten eller med vatten+lite sirap. Låt svalna under duk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…