Brödpudding med banan och choklad

En maffig efterrätt för alla chokladälskare. Strö gärna över lite hackade hasselnötter när du ställer fram den på bordet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl tärnat ljust bröd
  • 2 bananer
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk råsocker
  • 2 dl Arla Köket vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skiva bananerna och hacka chokladen fint. Blanda det med brödtärningarna och lägg allt i en smord, ugnssäker form. Vispa ihop ägg, mjölk och strösocker och häll i formen. Strö över råsocker.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
  4. Servera puddingen ljummen tillsammans med vispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept