Brödpudding med hallon och choklad

God även dagen efter, värm den något före servering.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Smör, till formen
  • 4 ägg
  • 2 äggula
  • 6 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 100 g mörk choklad
  • 12 skivor vitt bröd, gärna gårdagens
  • 3 dl hallon
  • 2 msk honung, rinnande eller lönnsirap

Gör så här

  1. Smörj en ca 15x20 cm stor form med höga kanter.
  2. Vispa ägg och äggulor med grädde och socker.
  3. Hacka chokladen. Kantskär brödskivorna.
  4. Lägg ett lager bröd i formen, strö på hallon och choklad. Lägg bröd ovanpå och häll över äggvispet. Tryck till brödskivorna med händerna något så de suger in äggvispet. Strila honung ovanpå.
  5. Ställ puddingformen i en panna med höga kanter. Fyll den yttre pannan halvvägs upp med hett vatten. Sätt in i ugnen.
  6. Grädda 35 minuter.
  7. Ta upp puddingen ur vattenbadet och låt stå minst 10 minuter. Servera varm eller rumstempererad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr