Brownies med färska hallon och lättvispad grädde

Hallon- och chokladfrossa. Kakan är mäktig så skär den inte i alltför stora bitar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 300 g mörk choklad
  • 2 dl socker
  • 1½ dl råsocker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g valnötter, skalade
  • 100 g torkad mango alternativt andra torkade frukter eller bär
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella
  • 2 tsk strösocker
  • Färska hallon
  • Florsocker
  • Till formen:
  • Smör
  • Kokosflingor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra en form, 25x25 cm, och strö den med rejält med kokos.
  2. Bryt chokladen i bitar och smält choklad och smör i en kastrull. Rör hela tiden och tillsätt socker och råsocker. Låt svalna ltie och vispa ned äggen ett i taget.
  3. Blanda bakpulver och vetemjöl och sikta ned tillsammans med valnötter och mango.
  4. Häll smeten i formen och grädda i cirka 40 minuter.
  5. Vispa grädden ganska lätt, blanda ner kesella och strösocker. Skär kakan i bitar när den kallnat. Strö över florsocker. Servera med grädde och hallon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept