Brum brum kaka

Denna sockerkaka med kanel är ljuvligt god. Fick den av Sara i Östersund när jag var på älgjakt med en f.d. Rekommenderas!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kakan:
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 11/2 dl gräddmjölk
  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • Kokos till kakformen
  • Fyllning:
  • 50g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering:
  • Florsocker

Gör så här

  1. Börja med att värma ugnen, 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda samman mjöl, kanel och bakpulver.
  4. Häll i hälften av gräddmjölken(hälften mjölk och hälften grädde) i äggsmeten.
  5. Vispa i mjölblandningen.
  6. Vispa ner resten av gräddmjölken.
  7. Häll smeten i en bröad rund form med löstagbar kant.
  8. Grädda kakan i 50 minuter.
  9. Dela kakan när den är ljummen.
  10. Bred på smörblandningen mellan de två lagren.
  11. Sikta över florsocker.

Kommentarer

Den här kakan är mumma för själen, så jättegod.

Liknande recept