Bruna bönor

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl bruna bönor
  • 1 - 1 1/4 l vatten
  • 1 tsk salt
  • (1 msk potatismjöl)
  • ca 1 msk ättiksprit
  • 2 - 3 msk sirap

Gör så här

  1. Skölj bönorna och lägg dem i kallt vatten minst 4 timmar, gärna längre t ex över en natt. Slå bort vattnet. Koka bönorna i saltat vatten, börja med den mindre vattenmängden och späd med mer om det behövs. Koka under lock på svag värme tills bönorna är mjuka, ca 1 timme. Om spadet är för tunt, rör ut mjölet i lite vatten, häll i det under omrörning och koka upp. Smaksätt med ättika, sirap och ev salt.

Kommentarer

Tack Marie! Som jag "ävlats" för att "få till" bönorna? Och det enda jag missade var potatismjölet. Hm, "matklubben.se" går inte av för hackor!

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr