Bruna rutor

Efter att ha bakat Gula rutor i tid och otid, ville jag göra något lika gott och snabbt, fast chokladigt. Så då blev det dessa, inspirerade av originalet Gula rutor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 5 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 2 ½ dl mjölk
  • 50 g smör
  • 5 dl mjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 tsk bakpulver
  • Glasyr:
  • 200 g smör
  • 2 äggulor
  • 100 g strösocker (drygt 1 dl)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • Chokladströssel

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt. Koka upp mjölken och smöret.
  2. Tillsätt mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och den varma smör/mjölkblandningen. Vispa försiktigt. Häll upp i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 15 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna något.
  3. Lägg smör, strösocker, vaniljsocker och äggulor i en panna. Sjud försiktigt och vispa hela tiden tills glasyren tjocknar. Ta av från plattan och häll ner den hackade chokladen. Vispa tills den smält. Bred glasyren över kakan och strössla med strössel. Ställ kallt innan den skärs upp.

Kommentarer

Nej, glasyren blir krämigare, fastare. Lite åt chokladganache hållet. Jag gillar Gula rutor kalla, men Bruna rutor rumsvarma, annars vill lagret av glasyr nästan ramla av. Man kanska ska picka kakan innan man breder ut glasyren, för att få den att fastna bättre.
Blir glasyren lika som glacyren i Gula rutor fast chokladig ? jag tänkte eftersom det är inte lika mycket vaniljsocker ;)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…