Bruschetta med tomat och serranoskinka

Supergott! Antingen som förrätt eller som lite kvällsgott. Får en att längta tillbaka och minnas den goda maten i Grekland :-) Det var iallfall där vi åt bruschetta :-)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 tjocka skivor italienskt lantbröd
  • ½ dl olivolja
  • 3 vitlöksklyftor, skalade
  • 4 stora tomater
  • 4 msk hackad gräslök
  • 1 handfull grovt hackad färsk basilika, eller persilja
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • 4 tunna skivor serranoskinka eller annan lufttorkad skinka

Gör så här

  1. Dela tomaterna i fyra delar, ta bort kärnorna och skär tomatköttet i grova tärningar. Blanda med gräslök, rödlök, finhackad vitlök, basilika och lite olja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Pensla brödskivorna med olja och grilla dem tills dem fått fin färg. Kan grillas i ugnen också. Dela vitlöksklyftorna på längden och gnid snittytan mot det varma brödet.
  3. Fördela tomatröran på bröden. Arrangera en skiva lufttorkad skinka på varje brödskiva och servera med en gång.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…