Räk- och laxkorg

God förrätt med skaldjur, som går bra förbereda

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 smördegsplattor
  • 1 ägg till pensling
  • 500 g räkor med skal el 250 g skalade
  • 200 g kallrökt lax
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl finhackad färsk dill
  • ½ dl finhackad gräslök
  • 1 km svartpeppar
  • Till garnering:
  • Sallad
  • Rödlök
  • Tomat
  • Gurka

Gör så här

  1. Ugn 200 grader.
  2. Korgarna:
  3. Kavla plattorna, så de blir lite större.
  4. På ena halvan per platta ta med ett runt mått ut 8 rundlar med diameter ca 8 cm. Tryck ut en ring med diameter 5 cm i mitten på 4 av rundlarna. Lägg de 4 ringarna på de 4 platthalvorna du har kvar på bakplåtspapper. Lägg de små rundlarna bredvid.
  5. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i ca 10 minuter.
  6. Låt svalna.
  7. Fyllning:
  8. Skala räkorna och skär laxen i små tärningar.
  9. Vispa grädden fast och blanda ner crème fraiche.
  10. Blanda med räkor, lax, dill, gräslök och svartpeppar.
  11. Lägg fyllningen i ”korgarna”.
  12. Servera med t ex ruccolasallad, tomater, gurka och rödlök i skivor.
  13. Gott till är vitt vin.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@lyjons62

Snabb och enkel lax

En god, men enkel rätt med bland annat lax och dijonsenap. Har man bara kommit ihåg att ta fram laxfiléerna ur frysen tidigare, så…

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…