Brylépudding från Piemonte á la viktväktarna

6.5 poäng per portion Tips! Får du inte tag i amaretti så kan de uteslutas!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 7 msk socker
  • 4 dl 3 % mjölk
  • 500 g amarettt mandelkakor
  • 1 msk osötat kakaopulver
  • ½ dl espresso alternativt starkt kaffe
  • 2 msk mörk rom
  • Färsk fruktsallad

Gör så här

  1. Vispa ägg och 6 msk socker poröst med elvisp.
  2. Koka upp mjölken och drag åt sidan.
  3. Vispa ner het mjölk, kaffe, kakao, rom och finkrossade amarettikakor i äggsmeten.
  4. Lägg en msk socker och 1 msk vatten i en liten kastrull och låta det koka tills det blivit brun karamell.
  5. Slå karamellen i botten på 4 ugnssäkra portionsformar, t.ex. små suffleformar. Fyll på med äggsmeten och grädda i ugn, 125 grader tills den stannat ca 30 minuter.
  6. Kyl puddingen och servera den i formen alternativt stjälp upp dem på assietter.
  7. Servera med fruktsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…