Brysselkål i saffransgrädde

Ny och färgrik rätt som passar bra på julbordet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g brysselkål, färsk eller fryst
  • 1 rödlök
  • Smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 påse saffran, 0,25 g
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en gryta.
  2. Lägg i brysselkålen och häll på grädden.
  3. Smaksätt med saffran, citron, salt och peppar.
  4. Låt kålen koka på svag värme under lock tills den är mjuk, ca 5 min för fryst och ca 10 min för färsk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr