Budapestrulle från Havstenssund

I denna tårta brukar jag variera fyllningen. Jättegott är även blåbär, jordgubbar eller hallon med vispad grädde.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 ägg (endast vitorna)
  • 3 dl socker
  • 1 påse snabbmarsánpulver, 50 g
  • 150 g hasselnötter
  • Fyllning:
  • 3 dl grädde
  • 1 burk mandarinklyftor, 298 g
  • 1 liten burk krossad ananas, 227 g
  • Garnering:
  • Ev kakaopulver och mandelspån eller
  • Grädde, ananasbitar, choklad etc.

Gör så här

  1. Vispa vitorna hårt och tillsätt sockret lite i taget under vispning så att marängmassan blir tjock och styv. Blanda ner marsánpulver och hackade eller malda nötter med sked.
  2. Bred ut på smort bakplåtspapper i en stor långpanna. Strö ev över mandelspån (själv brukar jag utesluta det).
  3. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna något, stjälp sedan upp den på bakplåtspapper, drag bort det gamla papperet och låt svalna helt.
  4. Vispa grädden och blanda med de frukter eller bär ni vill ha i fyllningen. Rulla sedan ihop från långsidan.
  5. Bred grädden ovanpå rullen och garnera så att det matchar innehållet i tårtan, t.ex ananasbitar, hallon eller jordgubbar.
  6. Lycka till!!!
  7. OBS! Äggulorna användes inte alls i budapestrullen!!!

Kommentarer

Måste vara det allra bästa receptet på Budapestrulle.
Mycket god !! Enkelt och bra recept =)
Kanongott :0)
Precis som man köper i affären!! Ett perfekt recept!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr