Buffé ”meze”/ köttbullar med oliver & kanel

Meze: turkiskt smörgåsbord. De här recepten jag lagt in under rubriken Buffé "meze" är väldigt bra att laga tillsammans med gästerna. Ställ fram ingredienserna och dela ut recepten ....... roligt och gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g blandfärs ((eller lammfärs))
  • 1/2 dl matgrädde
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 1 dl hackade oliver
  • 1 st ägg
  • 1 tsk malen kanel
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 0,75 tsk salt
  • 1 msk smör- & rapsolja (för stekning)

Gör så här

  1. Blanda färs, gräddmjölk, vitlök, oliver, ägg och kryddor.
  2. Forma smeten till 20 stora köttbullar. Bryn köttbullarna i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  3. Sänk värmen och efterstek 5 – 7 min.

Kommentarer

Ja det var köttbullar som hette duga, eller "mezebullar" kanske, och väl värda 5p som tack.

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…