Buffedessert

underbart god fruktpaj

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 75 gr rumsvarmt smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1 äggula
  • 1 msk vatten
  • Citruskräm:
  • 1 äggula
  • 1 msk maizenamjöl
  • 2 msk socker
  • 2 dl vispgrädde
  • rivet skal av ½ lime
  • 1 msk pressad saft av limen
  • Till garnering 1 liter blandade frukter eller bär

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till botten i en bunke eller matberedare:Tryck ut degen i en form med löstagbar botten. Nagga den. Grädda i 200 grader mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
  2. Blanda alla ingredienserna utom saft och skal i en kastrull. Värm upp försiktigt under omrörning och sjud tills krämen tjocknar. Låt den svalna och smaksätt sedan med saft och skal.
  3. Fyll botten med krämen och lägg på hela,delade eller skivade bär,frukt. strö lite florsocker över och garnera med gröna blad

Kommentarer

God och lätt avrundning på en måltid. Lite syrlig, inte alls söt. Jag garnerade med jordgubbar och kiwi. Omtyckt av alla, men räcker nog snarare till 8 personer. Väldigt lätt att göra.

Liknande recept

@erajsko

Pastel de Natta

Underbar liten bakelse man lätt kan äta alldeles för många av utan att skämmas – men tjock blir man om det får pågå 🙂…