Bulgursallad med kyckling

En rätt med många goda smaker som gör sig fint tillsammans

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g kycklingfilé
  • 1-2 tsk salt
  • 1-2 krm svart- eller vitpeppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • ½ gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl bulgur
  • 1 dl vatten
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 100 g brieost
  • ½ röd paprika
  • 60 g färsk babyspenat
  • 2 tsk balsamvinäger

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna på mitten längs med så att det blir två tunna skivor av varje filé (eller köp frysta tunnskivade). Krydda med salt och peppar, och stek i en stekpanna med smör, ca 5 min per sida.
  2. Skala och hacka löken, och fräs i en kastrull med olja. Rör i bulgurn och fräs i 1 min.
  3. Tillsätt vatten och buljongtärning, och koka upp. Låt svälla under lock i 10 min.
  4. Skär osten i bitar. Dela, kärna ur och strimla paprikan och skölj spenaten. Blanda med bulgur och balsamvinäger. Servera salladen med kycklingen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept