Bulgursallad med kyckling, lök och stekta tomater

En enkel, kall sommarrätt. Perfekt till pick-nicken!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 stor grillad kyckling eller 3 filéer
  • 3 dl bulgur, hela korn
  • 2 gula lökar
  • ½ dl kycklingfond eller 1 tärning kycklingbuljong
  • Ca 500 gram körsbärstomater (eller andra små tomater)
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Börja med att skiva löken i små skivor.
  2. Koka upp saltat vatten till bulguren enligt förpackningen. Tillsätt kycklingfonden/buljongen, löken och bulguren och låt koka på svag värme i ca 12 min(kolla förpackningen).
  3. Skär kycklingen i tärningar och tomaterna i halvor eller klyftor, beroende på storlek.
  4. Stek tomaterna i en torr, stor stekpanna på medelhög värme i några minuter, tills de börjat mjukna. Salta och peppra efter behag. (Tillsätt lite vatten om tomaterna fastnar)
  5. Häll över bulgur- och lökblandningen i stekpannan, utan att hälla av något vatten innan. Rör ihop med tomaterna och låt puttra ihop någon minut.
  6. Häll över bulgursalladen i en bunke och blanda i kycklingen.
  7. Ställ in i kylen och låt svalna. Ju längre den får stå desto godare blir salladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept