Bullar med rabarbersylt

Det ser gott ut och älskar rabarbersylt. Måste pröva det.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst (röd för söta degar)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl strösocker eller vit sirap
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1 1/2 tsk kardemummakärnor, stötta
  • Ca 14-15 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 2 dl rabarbersylt, se separat recept
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • Garnering:
  • 50 g mandelspån

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37º. Smula jästen i degbunken och tillsätt litet av degspadet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av degspadet.
  2. Tillsätt saltet, sockret, smör i klickar, kardemumman och 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa under duk till dubbel storlek, 30 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar. Kavla varje del till en rektangulär platta. Bred på fyllningen. Rulla samman och skär rullen i 2 cm breda bitar. Lägg dem i pappersformar. Låt bullarna jäsa under duk i 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250º. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
  5. Smaklig måltid!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…