Bullkaka med kokosfyllning

Gillar du kokos så är detta perfekt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 150 g matfett
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • Ca 14 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 75 g matfett
  • 1 dl socker
  • 2 dl kokosflingor
  • Skal av 1 citron
  • 1 ägg till pensling
  • Garnering:
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vatten
  • Kokosflingor

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält matfettet. Tillsätt mjölk och värm till 37 grader. Häll över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg som släpper bunken. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
  3. Rör ihop fyllningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta. Bred fyllningen och rulla ihop.
  4. Skär i 3 cm tjocka bitar. Ställ med snittytan upp i en smord form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Låt jäsa ca 30 minuter.
  5. Pensla med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, 20-30 minuter. Ta upp kakan ur formen och baka den eventuellt 5 minuter utan form om den känns degig i botten.
  6. Glasera den kalla kakan med florsocker utrört i vatten och strö på kokos.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…