Burgare på mörkt bröd med hemgjord coleslaw

Vegetariskt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 msk creme fraîche
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • peppar
  • 1 zucchini
  • Olja
  • 300 g burgare
  • 8 skivor fullkornsbröd
  • 4 msk bbq-sås
  • Ev. bluecheese ost
  • Coleslaw:
  • 1 stor klyfta vitkål
  • 3–4 msk majonnäs
  • En klick gräddfil
  • Finhackad färsk timjan
  • Strimlade rädisor

Gör så här

  1. Blanda creme fraîche, pressad vitlök, salt och peppar. Skiva zucchinin på längden. Pensla en stekpanna (helst teflon) lätt med smör eller olja och hetta upp den. Stek zucchiniskivorna 2 – 3 minuter på varje sida. Tag upp dem, lägg i tinade burgare och stek dem några minuter på varje sida.
  2. Lägg upp zucchiniskivorna på brödet, toppa med burgare, creme fraîche, bbq-sås och avsluta med en brödskiva.
  3. Tips:
  4. Mosa gärna ner bluecheese ost i creme fraîchen.
  5. Coleslaw
  6. Strimla vitkålen. Blanda den med majonnäs, timjan och strimlade rädisor. För extra krämighet, rör ner en klick gräddfil. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…