Busenkla wienerbröd med aprikoser.

En lättbakad variant av wienerbröd med konserverade aprikoser.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 plattor (450 g) smördeg
  • 1 påse vaniljkrämspulver (60 g)
  • 2 dl mjölk
  • 6 halverade konserverade aprikoser
  • Florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Dela tre plattor mitt itu, skär remsor av de andra två och lägg som en ram runt de sex kvadraterna.
  3. Vispa ihop vaniljkrämen men ta mindre mängd mjölk så det blir en ganska tjock kräm. Låt vaniljkrämen stå ca 10 minuter.
  4. Lägg en klick vaniljkräm i varje kvadrats mitt.
  5. Skiva de halverade aprikoserna och lägg dem i mitten.
  6. Grädda wienerbröden i 15 minuter.
  7. Pudra över florsocker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…