Buttermilk cupcakes

Smaskiga

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 stora äggulor
  • Cca 2 dl lättfil
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Ca 4-5 dl vetemjöl (siktat)
  • 2,5 dl socker
  • Ca 2 tsk bakpulver (ta gärna lite mindre)
  • Llite salt
  • 150 g smör (rumstempererat)
  • Frostingen:
  • 2,5 dl brun farin
  • 1 dl vispgrädde
  • Ca 75 gsmör (ta gärna lite extra)
  • 1 msk vaniljsocker
  • Ca 5-6 dl florsocker
  • Pekannötter till dekoration

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 º.
  2. Blanda äggulorna, lättfilen och vaniljsockret i en stor skål (vispa ej).
  3. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Dela smöret i mindre bitar, tillsätt smöret och de torra ingredienserna i fil- och äggblandningen. Vispa i ca 2 minuter, tills smeten är smidig.
  4. Fyll ca 2/3 av cupcakesformarna med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  5. Frostingen:
  6. Blanda farinsocker och grädde i en tjockbottnad kastrull, låt det koka upp på hög värme. Rör om under tiden. När det börjar koka så sänk till låg värme och koka på låg värme i ca 10 minuter.
  7. Dra av kastrullen från värmen.Blanda i smör och vaniljsocker och blanda tills det är en jämn smet. Ställ blandningen åt sidan och låt den svalna.
  8. Rör inte under tiden.
  9. Häll frostingen i en skål, vispa i florsocker med elvisp. Ta inte allt på en gång utan kanske en dl i taget. fortsätt tills du har en bra konsistens på frostingen. Sedan är det bara att sätta igång med dekorationen.

Kommentarer

Blir ju ingen frosting...... Helt klumpig.

Liknande recept

@sundberg92

Red Velvet Cake

Saftig tårta, perfekt för alla hjärtans dag! Om du inte har tillgång till buttermilk kan du göra din egna genom att tillsätta lite citronsaft…