Bygårdens köttgryta

Ännu godare blir grytan om du gör den dagen innan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 750 g benfri högrev av nöt
  • 2 msk Arla ekologiskt smör
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 2 st lagerblad
  • 2 st hackade vitlöksklyftor
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 st gula lökar
  • 2 st stora morötter
  • 1 bit kålrot, ca 300 g
  • 1 st purjolök
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl Arla ekologisk vispgrädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 3 msk hackad timjan

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar, ca 2 x 2 x 2 cm.
  2. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök och buljongtärningen.
  3. Koka under lock 30 min. Skala och skär lök, morot och kålrot i bitar och lägg i grytan.
  4. Koka ytterligare 15 min ( tills rotfrukterna känns mjuka ). Skiva purjolöken och lägg ner i grytan.
  5. Rör ner vetemjöl utrört i lite vatten, grädde, soja och timjan. Låt koka 5 min.
  6. Servera med kokt potatis och bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept