Camillas blomkålsrätt med tomater och sälta

En rätt mannen blev bjuden på hos en bekant för ca 15 år sen. Ungkarln hade uppfunnit rätten själv en fattig månad, påstod han, så "Roy" ska ha lite kred här : ) När jag hörde om receptet första gången ville jag inte alls ta det till mej, tyckte det lät vedervärdigt, men jag måste säga att detta är mycket gott, en av mina favoritvardagsrätter...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 1 ring falukorv eller 3-4 paket bacon
  • 4 tomater
  • 2 påsar bearnaisesås
  • Salt
  • Grövre svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa blomkålen. Det blir vackrare om du koker hela huvudet men jag brukar ändå koka det i småhuvuden... Koka i saltat vatten ca 10 minuter, tills den är lagom mjuk.
  2. Skär falun i skivor och stek (eller skär baconet i mindre bitar och stek).
  3. Tomaterna skär du i klyftor.
  4. Såsen koker du för sig.
  5. Vid serveringsdax är det finast att lägga allt på ett fat, blomkålen i mitten, korv och tomater runt om, häll såsen runt om blomkålskanten. Salta och peppra lite extra.
  6. Servera gärna med lite knäcke och smör till. Mycket gott och till och med barnen äter detta.... (hör och häpna)!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…