Cannelloni

Goda cannellonnis, röran kan varieras i oändlighet. Ostsåsen har jag kopierat från en annan användare på Matklubben, men funkar utmärkt till dessa små knyten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10 st barilla cannellonni
  • 200 g hackad spenat
  • 100 g skinka
  • 1/3 purjolök
  • smör till stekning
  • 200 g keso oliv/feta
  • salt peppar
  • ost (alla typer av riven ost; gärna smakfylld)
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 buljongtärning alt.f lytande buljong
  • (muskut)
  • 100 g fetaost

Gör så här

  1. Fräs den hackade spenaten i smör, lägg i strimlad skinka och purjolök. Tillsätt keso och ev salt och peppar. Fyll cannellonnirören med fyllningen.
  2. Smält smör, lägg i mjöl, tillsätt mjölk. Var noga med att röra hela tiden och tillsätt sedan vatten och låt fetaosten smälta ner i såsen.
  3. Häll delar av såsen i en ugnsäker form, lägg på cannellonnirören, och bred därefter över resten av såsen och toppa med ost.
  4. 180 grader i ugnen i cirka 40-45 min. Serveras med en god sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…