Cannelloni med kyckling och soltorkade tomater

Recept från Ica

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 16 cannelloni rör
  • 400 g ricottaost
  • 3 kycklingfiléer
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • ½ dl färskriven lagrad parmesan
  • 2 tsk finhackad färsk oregano, eller 1 msk torkad
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Ostsås:
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk smält smör
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ krm muskotnöt
  • 1 dl torrt vitt vin, alt matlagningsvin
  • 100 g gorgonzolaost
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fyllningen; salta och peppra filéerna och stek tills de är genomstekta, innertemperaturen ska vara 72 grader.
  3. Låt svalna och skär i kuber.
  4. Strimla tomaterna i små bitar.
  5. Finfördela ost och oregano med hjälp av en stavmixer eller matberedare.
  6. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen, smaka av med salt och peppar.
  7. Såsen; koka upp mjölken, rör samman smör och mjöl och vispa i den heta mjölken.
  8. Låt sjuda någon minut under omrörning, rör i osten.
  9. Smaksätt med muskotnöt och vin, salta och peppra efter smak. Tag av från plattan.
  10. Tryck in fyllningen i rören med hjälp av en spritspåse eller liten sked.
  11. Lägg rören i en smord, ugnssäker form, häll över såsen.
  12. Baka av i mitten på ugnen i 25 - 30 minuter till den fått fin färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept