Canneloni med svamp, färskost och oregano i tomatsås

En canneloni fylld med godheter som får det att vattnas i munnen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 st lasagneplattor
  • 300 g blandad svamp
  • 300 g philadelphiaost
  • 1 kruka oregano
  • 4 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 st schalottenlökar
  • 5 dl tomatjuice
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 knippe timjan
  • 2 st lagerblad
  • 50 g ruccola
  • 1 dl crema di balsamico
  • 50 g parmesan
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. 1. Stek svampen tillsammans med lök i olivolja i ca 5 minuter.
  2. 2. Blanda svampen i en bunke med oregano och färskost medan den är varm.
  3. 3. Smaksätt med salt och peppar.
  4. 4. Stek schalottenlök och vitlök i olivolja i ca 5 minuter, häll på tomatjuicen.
  5. 5. Tillsätt lagerblad och timjan, låt koka i 10 minuter, lyft ur timjan och lagerblad.
  6. 6. Lägg en rad med fyllning längs kortsidan på lasagneplattorna, rulla ihop dem och skär bort överflödig deg.
  7. 7. Lägg cannelonin i en ugnsfast form, häll på tomatsås och tillaga i ca 15 minuter i 200°C.
  8. 8. Servera tillsammans med ruccola, crema di balsamico och parmesanost

Kommentarer

Mycket gott! Jag använde färdiga cannellonirör som tar lite mer tid att fylla, tror jag.
Jag hade även bacon i svampröran så det blev lite köttigare. Supergod maträtt.

Liknande recept

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr