Cappuccinokysst Cheesecake

Helt förföriskt gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 3¾ dl kexchoklad, krossade
  • 6 msk smör, smält
  • Fyllning:
  • 75 g Marabou mjölkchoklad
  • 4 pkt (á 250 g) philadelphiaost naturell
  • 1 ¾ dl strösocker
  • 3 ägg
  • Glasyr:
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk espresso kaffepulver
  • ¼ tsk kanel
  • 1 ¼ dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 25 g Marabou mjölkchoklad (ca 6 rutor)
  • Garnering:
  • 1 tsk espresso kaffepulver

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175º. Blanda den krossade kexchokladen med det smälta smöret, fördela massan i springformens botten och cirka 3 cm upp på kanterna.
  2. Smält mjölkchokladen under konstant omrörning på låg värme. Blanda färskost och socker i en skål. Tillsätt 1 ägg åt gången, rör om väl efter varje ägg. Rör till sist i den smälta chokladen. Häll upp ostkrämen i formen och grädda cheesecaken i 55 min. Låt kakan svalna helt.
  3. Blanda kaffepulver och mjölk med kanel. Den hårt vispade grädden rörs ihop med florsocker och den resterande smälta chokladen. Bred ut massan över den kalla kakan. Strö över med espressopulver.
  4. ÄT OCH NJUT!

Kommentarer

Jag tycker inte att den var så speciell som du skrivit den var god men inte nådot specell god. :)
Nej tack...den här var inget vidare...lät så himla god men som sagt nej tack
Fyra paket Philadelfiaost ?? Det finns olika mängd i askarna. Hur mycket används (ange vikten)
eftersom man ska strö över 1 tsk kaffepulver och ha 1 msk i massan som ska vara på kakan antar jag.
1 msk espresso kaffepulver och 1 tsk espresso kaffepulver?? Hmm vf två olika mått? // Miia

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…