Carinas kladdkakemuffins med chokladkräm

Dessa muffins är SÅ goda att ha i frysen! Ta fram en kvart innan servering, så de fortfarande är kalla! Riktiga kalasmuffins som alla i vår släkt älskar!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kladdkakemuffins:
  • 2 ägg
  • 3 dl ströocker
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 1½ dl vetemjöl
  • 100 g smält avsvalnat smör
  • Chokladkräm:
  • 100 g smält smör
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk kakao
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Kladdkakemuffins:
  2. Sätt ugnen på 160 grader.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt.
  4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggfluffet.
  5. Klicka ut smeten i muffinsformar.
  6. Grädda ca15 min
  7. Låt svalna.
  8. Gör chokladkrämen medan muffinsen svalnar. Om du börjar med chokladkrämen för tidigt finns det risk att krämen skär sig.
  9. Chokladkräm:
  10. Smält smöret.
  11. Rör ner resten.
  12. Sjud under omrörning tills den tjocknar.
  13. Klicka ut krämen på de avsvalnade muffinsen.
  14. Frys direkt och ta fram 10-15 min innan servering. Ska ätas kalla!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…