Carinas vårsallad med kyckling, päron, ruccola och quinoa

Lyxig sallad med ljuvliga smaker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk neutral olja
  • ½ msk honung
  • 150 g vit quinoa
  • 1 burk svarta bönor, 400 g
  • 35 g ruccola
  • 1 päron
  • 1 rödlök
  • 150 g körsbärstomater
  • 75 g sockerärtor
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Halvera kycklingfilé på längden och lägg filéerna i en ugnsform (15×25 cm).
  3. Blanda 2 msk vatten, balsamvinäger, kinesisk soja, neutral olja, honung, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i en liten bunke och häll blandningen över kycklingen.
  4. Stek i ugnen i 25 minuter. Ös med vätskan då och då.
  5. Koka quinoa.
  6. Skölj svarta bönor och ruccola.
  7. Låt rinna av i ett durkslag.
  8. Kärna ur och skär päron i tärningar. Skär rödlök i smala halvmånar. Halvera körsbärstomater.
  9. Blanda den kokta quinoan med de svarta bönorna, ruccolan, päronet, rödlöken, tomaterna och sockerärtor i en skål.
  10. Häll kycklingmarinaden över quinoasalladen och servera med kycklingen.

Kommentarer

Fungerade även utmärkt som höstsallad ;) Jättegott! Kycklingen blev verkligen saftig!

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr