Cesar sallad med grillad kyckling

gott och enkelt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer, grillade
  • 1 romansallatshuvud
  • 2 vita brödskivor, till krutonger
  • 1 ägg
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 sardeller, eller ansjovisfiléer
  • 1 tsk fransk senap, ljus
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 dl olja
  • 1 dl parmesanost, färskriven
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Skölj salladen och skär upp den i mindre bitar.
  2. Skär brödet i tärningar, stek på mellanvärme 1-2 min (det går ganska fort) i 1-2 msk olja.
  3. Krydda salt, peppar och ev pressad vitlök (kan uteslutas).
  4. Ta upp och låt dem svalna på hushållspapper.
  5. Koka ägget i 2 minuter. Skala och blanda äggen med övriga ingredienser utom olja och ost i en mixer/matberedare. Droppa sedan i oljan försiktigt.
  6. Riv osten i tunna strimlor. Blanda ost, dressing och salladsblad. Strimla kycklingfiléer och lägg ovanpå.
  7. Lägg upp på tallrik och garnera med brödkrutonger.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept