Champagnepannacotta

Lyxigt god dessert! Behöver sammanlagt 4 timmar i kylskåp och kan med fördel göras dagen innan .

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pannacotta:
  • 2 st gelantinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vanliljsocker
  • Gele:
  • 2 st gelantinblad
  • 2 dl mousserande vin, tex asti martini
  • Garnering:
  • Färska jordgubbar

Gör så här

  1. Blötlägg 2 gelantinblad i kallt vatten i 5 min.
  2. Värm upp grädde och socker, så lite som möjligt men så sockret smälter. Krama ur gelantinet och rör ner i grädden så det smälter. Rör i vaniljsockret.
  3. Häll upp i serveringsglas och låt stå kallt i 2 timmar.
  4. Blötlägg 2 gelantinblad i kallt vatten i 5 min. Rensa och skär jordgubbarna i klyftor, lägg dem på pannacottan.
  5. Häll upp vinet i en kastrull, krama ur gelantinet och rör i. Värm så lite som möjligt men så att gelantinet smälter.
  6. Häll vinet över jordgubbarna och låt sedan stå kallt i minst 2 timmar.

Kommentarer

Nyårsdessert av HÖGSTA rang!!!! Vi gjorde den till idag Nyårsafton 2013. Helt överlägsen i smak o koncistens. Denna pannacotta är värd att testa om du som läser receptet tvekar! Sluta med det och gör den, vi lovar att ni inte ångrar er! Gott nytt År!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…