Champinjonlasagne med lyxiga smaker

Den mixade svampen framhäver verkligen svampsmaken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca 15 torkade lasagneplattor
  • 450 g färska champinjoner (gärna kastanjechampinjoner)
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • olja eller smör till stekning
  • 400 g naturell färskost
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl koncentrerad kantarellfond
  • 1/2-1 dl riven vällagrad ost
  • salt
  • peppar
  • Servering:
  • kokta rödbetor
  • stekt svamp
  • tunt skivad morot och persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ansa och dela champinjonerna. Skala och hacka löken grovt. Skala och hacka vitlöken.
  3. Fräs svampen mjuk i olja eller smör, ca 10 minuter. Tillsätt löken och vitlöken och fräs i ytterligare ca 10 minuter.
  4. Värm färskost, grädde,vatten och kantarellfond i en gryta på låg värme under omrörning.
  5. Lägg ner den frästa svampen i grytan och rör runt. Mixa sedan med stavmixer så att såsen blir nästan helt slät. Smaka av med peppar och eventuellt salt.
  6. Varva svampsåsen med lasagneplattor i en form, ca 30x20 cm och ca 7 cm djup. Börja och avsluta med såsen. Strö riven ost överst.
  7. Tillaga lasagnen i mitten av ugnen i ca 45 minuter. servera med kokta rödbetr och eventuellt mer stekt svamp och lite tunt skivad morot och persilja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…