Cheddar chili bröd

Smakrikt bröd. Redigerat ang hur mycket och vilken jäst.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g bagarens surdeg vete (1 burk)
  • 25 gr jäst
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 13-15 dl manitoba cream
  • 2 ½ dl riven cheddarost
  • 3 msk finhackad röd chili
  • 3 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Blanda surdegen med jäst och vatten,rör så att jästen löser upp sig.
  2. Blanda ned olivolja cheddarost,chili och mjöl,arbeta degen i maskin i 10 minuter (för hand 15 minuter),arbeta in flingsaltet allra sist.
  3. Låt sedan degen jäsa i en skål i minst 2 timmar övertäckt med plastfolie.
  4. Ta upp degen och arbeta den lätt och försiktigt på mjölat matbord, lägg den sedan i varsin jäskorg och låt den jäsa övertäckt med plastfolie i 1 timme.
  5. Sätt ugnen på 250* och ställ in en form med vatten längst ned.
  6. Stjälp sedan upp degen på pappersklädd plåt och sänk sedan värmen till 200*,låt vattnet stå kvar,grädda i ca 30 minuter,lägg över folie på brödet om det blir för mörkt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…