Cheescake med pepparkaksbotten och apelsin

En perfekt chesscake till t ex advent eller som efterätt på julbordet. Mina barn älskar denna!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 100 g smält smör
  • 30 pepperkakor krossade
  • Fyllning:
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1½ dl socker
  • 3 ägg
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • Topping:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • 1 apelsin
  • Pepparkakor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och krossa pepparkakorna, lägg pepparkakorna i formen och häll över det smälta smöret jämt över pepparkakorna.Ställ in i ugnen 10 min.
  3. Blanda ihop phildelphiaost och socker. Rör ner 1 ägg i taget och ha sedan ner apelsinskal och apelsinsaft.
  4. Bred ut smeten på pepparkaksbotten och ställ in i ugnen i 30 min. Låt svalna i kylskåp ca 10 min.
  5. Rör ihop crème fraiche och florsocker. Bred ut det på kakan och garnera men krossade pepparkakor i mitten och apelsinskal på det.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…