Cheescakemuffins med jordgubbar

Något alldeles speciellt för cheescakeälskare nu i jordgubbssäsongen!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 115 g smör, rumstempererat
  • 1 1/4 dl (115 g) strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl Kungsörnens Extra fint vetemjöl
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 2 msk mjölk
  • Garnering:
  • 175 g vit choklad, hackad
  • 175 g cream cheese
  • 6 msk créme fraiche
  • 6 msk florsocker, siktat
  • Färska jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt först ugnen på 180 C. Ställ muffinsformar av papper i muffinsplåtens fördjupningar.
  2. Vispa ihop smör och socker till en vit pösig smet. Slå sedan i äggen, ett i taget. Vänd ner mjölet, rör ner vaniljsocker och mjölk. Fördela smeten i pappersformar. Grädda cirka 10 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbrun. Kontrollera med en provsticka att de är klara. Lägg över på ett galler att svalna.
  3. Se efter om någon muffins har rest sig för högt över pappersformens kant. Skär då försiktigt av toppen med en vågtandad kniv innan du börjar garnera.
  4. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i ugnfast form över en kastrull med sjudande vatten. Ställ åt sidan att svalna. Rör ihop cream cheese, créme fraiche, vaniljsocker och florsocker i en separat skål. Häll sedan i den smälta chokladen.
  5. Bred ett tjockt lager glasyr över muffinsen, de ska precis nå upp till kanten på formen. Ställ kallt 1 ½ timme så att glasyren stelnar. Dekorera med färska jordgubbar och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…