Cheesecake light

Jättegod och förhållandevis smal cheesecake. Så här års pyntar jag den med kiwi, på sommaren blir det hallon.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 8 digestivekex, fullkorn
  • 50 g smör eller margarin
  • Fyllning:
  • 500 g keso, 4% fett
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 krm salt
  • 3 kiwi eller annan frukt, till exempel mango eller hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smula kexen i en bunke. Smält smör eller margarin i en kastrull. Häll fettet över kexen och blanda allt väl.
  3. Lägg kexsmulorna i en smord springform (cirka 23 cm i diameter), tryck med baksidan av en sked så att kexsmulorna packas i formen.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 5 minuter.
  5. Fyllning:
  6. Kör keson slät med en mixerstav eller i en matberedare. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt vaniljsocker, salt och keso. Bred smeten över bottnen.
  7. Grädda kakan i ytterligare 20 minuter, smeten ska ha stelnat. Låt cheesecaken kallna.
  8. Skala och skär kiwin i tunna skivor och lägg frukten ovanpå. Servera kakan rumstempererad eller kylskåpskall.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…